Hračky na záhradu - čo všetko by mali vydržať?

Deti by mali čo najviac voľného času tráviť vonku na čerstvom vzduchu – o tomto sa nedá viesť žiadna polemika. Či už máte rodinný dom s dvorom, malú záhradku niekde za mestom, alebo chodíte s deťmi na vidiek k starým rodičom či len na detské ihriská pri paneláku, určite by vám nemali vo výbave chýbať hračky, vďaka ktorým je pobyt vonku oveľa zábavnejší. Na čo si dať pozor pri ich výbere? 

Hračky na záhradu

Ak máte vlastnú záhradu alebo iné miesto, kde môžete hračky nepretržite ponechať bez rizika, že by do rána dostali nohy, vaše možnosti sú pri výbere oveľa širšie. Najmenšie detičky môžu oceniť napríklad tatrovku, na ktorej ich môžu rodičia veselo voziť po akomkoľvek povrchu. Väčšie deti môžu dať prednosť malému basketbalovému košu alebo futbalovej bránke. Ak máte dostatok priestoru, deťom môže spraviť veľkú radosť napríklad aj trampolína.

Hračky na von

Ak sa chodíte s deťmi hrať von na ihrisko, ani tu by vám nemali chýbať nejaké pomôcky, ktoré poslúžia ako katalyzátor dobrej nálady. Malé detičky sa opäť môžu potešiť nejakému vozítku, ktoré je pod vašou kontrolou či drobnej hračke do rúčky. Trochu väčšie deti dajú iste prednosť trojkolke alebo inému dopravnému prostriedku, ktorý môžu ovládať úplne samé. Na ihrisku by nikdy nemala chýbať futbalová či volejbalová lopta alebo bedmintonové rakety.

Hračky na leto

Hračky na letné aj zimné radovánky sa dosť podstate líšia a máme pre vás tipy na obidve tieto obdobia. V lete by určite na záhrade nemal chýbať aspoň malý bazénik a hračky, ktoré sú určené priamo do vody - napríklad striekačky, loďky či lopty do vody. Deti sa určite potešia aj malému pieskovisku a formičkám. 

Hračky na zimu

V zime si môžu deti s pomocou rodičov a formičiek postaviť napríklad snehuliaka či iglu, teda ak vám bude priať počasie. V zimnej výbave by rozhodne nemali chýbať sánky, boby, tanier či lopatka na šmýkanie z kopca. Pre väčšie a skúsenejšie deti môžete zvážiť napríklad aj výber prvých lyží.

Údržba hračiek

Hračky, ktoré sa používajú vonku, si zaslúžia aj miernu údržbu. Tie plastové stačí občas umyť vodou a budú ako nové. Drevené hračky a konštrukcie (napríklad rám pieskoviska) je dobré schovať pod strechu v prípade nepriaznivého počas a na zimu ich aj spolu so spomínanou trampolínou zazimovať do garáže. Drevo si čas od času pýta aj náter, ktorý ho vyživí a ochráni.