Drevené hračky v modernom šate: Čo všetko sa dá kúpiť?

Drevené hračky majú svoje nenapodobiteľné čaro. Sú krásne na pohľad, drevo je vo všeobecnosti hrejivý materiál, množstvo z nich je ručne vyrobených, takže každý autor v nich nechá kúsok seba. Drevo je príjemné aj na dotyk a sú vhodné pre malé aj veľké deti. Rovnako však dokážu vziať dych aj dospelým. Čo všetko sa dnes vyrába z dreva?

drevene-hracky-v-modernom-sate (1)_2

Drevené hračky pre malých aj veľkých

Drevené hračky rozhodne nie sú určené len pre väčšie deti. Krásne drevené hračky si môžu užiť aj najmenšie detičky – novorodenci. Množstvo hryzadiel a hrkálok je vyrobených z kombinácie dreva a silikónu, ktoré sú mäkké a bezpečné aj pre malé bábätká. Môžu ich tak spoznávať hmatom, ale aj ústami, do ktorých si malé bábätká strčia naozaj všetko.

Drevené imitácie skutočných predmetov

Medzi obľúbené drevené hračky patria akékoľvek predmety zo skutočnej domácnosti – akurát v detskej veľkosti. Drevený hrnček, hrebeň, vareška, tanier, ale pokojne aj drevený fén, skrutkovač, fotoaparát, ale aj drevená imitácia zeleniny či ovocia. Obľúbené sú aj drevené hudobné nástroje, drevené autíčka či vláčiky.

Klasické drevené hračky

Drevené hračky sú staré ako samostané ľudstvo. Medzi prvé drevené hračky patrili najmä vyrezávané zvieratká, ktoré vydržali prakticky do dnešných dní. Tie väčšinou deťom vyrezávali rodičia po práci. Drevený koník je jednoducho hračka, ktorá by nemala chýbať v žiadnej detskej izbe. Medzi ďalšie populárne tradičné drevené hračky z detstva našich rodičov a prarodičov patrí napríklad aj húpací koník, na ktorom si deti užijú množstvo skvelej zábavy.

Drevené stavebnice

Drevené puzzle, rôzne jednoduché kocky, ale aj kombinované stavebnice. Aj modely pre dospelých modelárov sú často vyrobené z dreva. Drevo, ktoré je príjemné na dotyk a zároveň pevné, je ideálnym materiál na výrobu rôznych stavebníc. Postavte s spoločne s deťmi drevenú Eiffelovu vežu, drevený Rokfort alebo inú stavbu zo sveta či obľúbenej rozprávky.

PUZZLE FÍHA TRALALA - 12 DIELOV

 

Ako na údržbu drevených hračiek?

Drevené hračky, ak sú správne skladované, nepotrebujú žiadnu špeciálnu údržbu. Neumývajte ich však pod vodou, a ak to už je nevyhnutné, čo najskôr ich dôkladne osušte, aby vodu nevypili a neskôr nepraskli. Ak sa vám zdá, že sa hračky chystá prasknúť, doprajte jej trochu BIO oleja na drevo, ktorý je bezpečný a nemôže ublížiť vašim deťom – vyvarujte sa rôznym chemikáliám. Drevo olej dokonale vypije a ostane ako nové.