Šité hračky z látky – kupované vs. vlastnoručne vyrobené

Šité hračky tvorili v dávnejších dobách neoddeliteľnú súčasť výbavy každej mamičky. V múzeách a skanzenoch sa často vyskytujú napríklad šité bábiky plnené slamou. Moderné šité hračky si našli svoju cestu až na regály obchodov. Ako vybrať pre vaše dieťa šitú hračku z látky, ktorá mu bude robiť radosť a spoločnosť v rôznych životných situáciách?

Šité hračky z látky 

Predtým, než sa pustíme do jednotlivých typov šitých hračiek, povieme si najmä niečo o ich bezpečnosti. Ak chcete, aby malo dieťa po ruke šitú hračku napríklad pri návšteve lekára, musí byť v prvom rade bezpečná. Vyhnite sa hračkám s nejasným pôvodom, ktoré môžu napríklad púšťať farbu. Deti budú mať hračku nonstop v ruke a často aj v ústach, nechcete predsa, aby sa kŕmili nejakou chemikáliou.

Mojkáčikovia z obchodu

Keď už ste našli dôveryhodný obchod s detskými hračkami, je vhodné prezrieť si jeho ponuku šitých hračiek bez detí, alebo doma prostredníctvom ich e-shopu. Až po tom, ako spravíte prieskum trhu, môžete zobrať na nákupy aj vaše dieťa, kde si môžu vybrať svojho obľúbeného mojkáčika. Ak sa vám žiadny produkt nepozdáva, je na čase prejsť na plán B. V našom eshope FÍHA tralala nájdete len kvalitné hračky pre deti s ich obľúbeným motívom. 

Mojkáčikovia od mamy

Šikovná mama alebo babička dokáže šitého mojkáčika z látky spichnúť doslova za pár minút. Nemusíte kupovať látku, všetky potrebné veci nájdete doma. Poslúži vám napríklad obliečka na vankúš, z ktorej pokojne vyrobíte aj 5 mojkáčikov. Dajte si len pozor, aby boli oči (gombíky) dostatočne pevne prišité, nech ich dieťa neodhryzne a neprehltne. Tvar mojkáčika alebo zvieratko, ktoré má reprezentovať, môžete konzultovať aj priamo s deťmi.

Háčkované hračky

Ešte šikovnejšie mamičky a babičky sa často pustia aj do háčkovaných hračiek, ktoré sa môžu stať naozaj originálnou spomienkou na detstvo a pekným dedičstvom. Háčkované hračky sa často používajú aj ako doplnok či ozdôbka do kočíka. Vlastnoručne vyrobená hračka naozaj dokonale odráža vašu lásku k novému členovi rodiny.

Maňušky

Hračky z látky nepredstavujú len mojkáčikov, ale aj klasické maňušky. Tých sa vám môže nakopiť doma oveľa viac, no môžete s nimi pre vaše deti spraviť aj malé bábkové predstavenie. Keď už budú deti väčšie, určite zase ochotne spravia predstavenie venované len a len vám.