Inšpirácie na originálne narodeninové oslavy pre deti

Plánujete zorganizovať narodeninovú oslavu pre vaše dieťa, ale neviete ako na to? Jediné, v čom máte jasno je, že to má byť tá najlepšia párty, akú kedy zažilo. 

Nie je to také náročné, ako sa vám môže zdať. Podstatný je dobrý nápad a niekoľko detailov doladených do dokonalosti. Prinášame vám inšpirácie na originálne narodeninové párty pre deti.

Téma detskej párty

Základom je skvelá téma detskej párty. Ak to nemá byť pre dieťa prekvapením, pokojne sa ho opýtajte, akú tému by jeho oslava mala mať, akú výzdobu by si prialo, prípadne sa s ním vyberte na nákupy do párty obchodu. Deti milujú, ak majú možnosť podieľať sa na prípravách osláv. Zapojte ich do toho, môžu vyrobiť originálne pozvánky, vystrihnúť menovky pre hostí, alebo vám pomôžu s prípravou občerstvenia.

Najobľúbenejšie témy detských párty

V prípade, že má byť narodeninová párty pre dieťa súčasťou prekvapenia, tu sú nápady na detské oslavy, ktoré sa tešia medzi deťmi najväčšej obľube:

  • téma princezien a princov nielen na torte – aktuálne je najobľúbenejšie Ľadové kráľovstvo na čele s Elsou,
  • menšie deti sa potešia Labkovej patrole či Mimoňom,
  • pre väčších je hitom Star Wars a hrdinovia z Avengers sérií,
  • nesmrteľné sú víly, poníky a jednorožce,
  • párty na motívy obľúbeného škriatka FÍHA tralala,
  • námorníci, piráti a futbalisti snáď nikdy nevyjdú z módy,
  • rôzne zvieracie a safari motívy.

Originálne menu detskej oslavy

Okrem klasiky v podobe torty, koláčov, chrumiek, chipsov a sladených nápojov skúste aj niečo originálnejšie. Zabudnúť by ste nemali ani na zdravšie pochutiny v atraktívnej podobe, akej neodolajú ani najmenšie deti. Skúsiť môžete lievance zo zdravej múky (špaldová, mandľová či kokosová), chutné mrkvové a zelerové hranolky, melón, prípadne iné ovocie vykrojené do tvaru srdiečok a hviezdičiek, alebo toasty s chutnou nátierkou a šalátom, ktoré budú vyzerať ako sova, panda či iné obľúbené zvieratko vašich detí.

Program párty pre deti 

Prípravu zábavy na narodeninovú oslavu nemožno podceniť. Nie je to len o téme, dobrom jedle a krásnych darčekoch. Skvelá párty by mala zahŕňať aj hry vhodné pre deti rôzneho veku. Toto sú 3 skvelé hry na detskú oslavu, ktoré vám rozhodne odporúčame zaradiť do programu:

Hra Darček 

Deti si sadnú do kruhu. Jedno dieťa, pokojne oslávenec dostane do ruky vec – darček. Cieľom hry je, aby sa každý čo najskôr darčeka zbavil, a to správnym zodpovedaním otázky, ktorú dostane. Hra končí v momente vypršania časomiery – prehráva ten, komu ostane darček v rukách

Prípadne to môžete doplniť hudbou. Vždy, keď prestane hrať, tak dieťa, ktoré má práve v rukách darček, musí urobiť nejakú zábavnú úlohu (zaspievať, zatancovať, zarecitovať básničku).

Chýba stolička 

Deti na párty zbožňujú hru stoličky. Princíp hry je jednoduchý – pripravte o stoličku menej, ako je počet detí. Stoličky dajte do kruhu a pustite hudbu. Deti chodia okolo stoličiek, až kým sa hra nezastaví. Akonáhle hudbu vypnete, deti si musia posadať. Kto si nesadne, vypadáva. S každým ďalším kolom odoberajte po stoličke, až kým na záver neostanú dve deti na jednu stoličku. Vyhráva ten, kto sa na ňu posadí ako prvý. 

Praskanie balónov

Detská párty bez balónov, to snáď ani neexistuje! Ak plánujete na oslave diskotéku, okoreňte ju balónovou hrou. Spočíva v tom, že deti vytvoria dvojice, pričom jedno dieťa z páru bude mať na nohe priviazaný balón. Deti spolu začnú tancovať a pri tom sa budú snažiť prasknúť balónik inej dvojici. Svoj naopak musia ochraňovať. Komu zostane balónik na nohe najdlhšie, vyhráva