Hračky do auta – spríjemnite si dlhú cestu na výlet

Cesta autom s deťmi býva v očiach vašich ratolestí často nekonečná. Oni svoju frustráciu môžu dať najavo krikom a sťažovaním, ktoré však znepríjemnia niekoľko desiatok minút či dokonca celé hodiny aj vám. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemnostiam pri ceste k babke alebo na výlet cez polovicu republiky, majte vždy po ruke dostatok jedla a sladkostí. Zídu sa vám však aj nejaké tie hračky.

Hračky do auta

Hračky do auta pre deti by mali byť v prvom rade bezpečné. Ak by náhodou musel tatinko trošku prudšie zabrzdiť, nechcete predsa, aby na vás zo zadných sedadiel leteli tvrdé a ťažké predmety. Preto sa všetkým takýmto hračkám vyhnite. Rovnako sa vyhnite stavebniciam a puzzle, z ktorých by sa mohli postrácať jednotlivé kúsky, čo by spôsobilo ďalšiu vlnu frustrácie u vašich detí.

Magnetické hračky

Magnetické hračky sú často určené priamo do auta. Vďaka rozumne umiestneným magnetom držia hračky pokope a nerozkotúľajú sa po celom aute. Vaše staršie deti si určite zamilujú napríklad magnetickú dámu či magnetické šachy. Mladšie deti si užijú zábavu napríklad s magnetickou kresliacou tabuľkou alebo s obyčajnou magnetickou tabuľou a rôznymi magnetkami – písmenkami, číslami a podobne.

Knižka

Knižka je vždy skvelým riešením pre odpútanie pozornosti. Menšie deti zabavíte obrázkovou knižkou, ktorú im môžete listovať priamo na zadnej sedačky vy. Väčšie deti sa s knižkou zabavia aj samé. Je na vás, či zvolíte encyklopédiu alebo rozprávkové príbehy, aj keď vlastne, deti si už v tomto veku dosť pravdepodobne vyberú aj samé.

Parťák na cesty

Plyšák, bábika, mojkáčik, ale pokojne aj domáce zvieratko, ktoré je zvyknuté s vami cestovať. Ak má dieťa spoločníka, s ktorým môže v zápche tráviť na zadnom sedadle čas, ten mu bude ubiehať oveľa rýchlejšie. Ak sú v aute dvaja rodičia a plyšák omylom zostal doma, nie je nič jednoduchšie, ako keď si rodič presadne dozadu a nahradí ho.

Tablet pre deti?

Aj keď zbavovanie sa detí pomocou tabletu alebo smartfónu neuznávame, v niektorých prípadoch sú to naozaj skvelí pomocníci, ktorí dokážu odpútať pozornosť vášho dieťaťa. Ak stojíte v zápche a deti už naozaj nedokážu vydržať, video z internetu alebo hra na vašom mobile vám poskytne aspoň zopár desiatok minút ticha, ktoré niekedy ako obetaví rodičia toľko potrebujete.