Interaktívne hračky pre deti a ako im pomôžu s vývojom

Pasívne hračky sú skvelé najmä pre menšie detičky, ktoré objavujú svet základnými zmyslami. Ako chutí drevená hrkálka, ako vonia krémik alebo detský olej, prečo je jedna hračka mäkká a iná tvrdá, do ktorej medzierky sa zmestí ručička a kto mi ju pomôže vytiahnuť – to sú asi myšlienkové pochody, ktoré zamestnávajú detičky v prvom roku života. Neskôr však potrebujú hračky, ktoré sa hrajú spolu s nimi.

interaktivne-hracky-pre-deti (1)

Interaktívne hračky pre deti

Medzi interaktívne hračky môžeme zaradiť všetky pohybové a zvukové hračky. Hracie skrinky, elektrické autíčka, ktoré samé chodia, detské tablety so zvukmi zvieratiek a podobné hračky, ktoré nejakým spôsobom pútajú pozornosť dieťaťa a imitujú správanie skutočných predmetov a zvierat, môžeme zaradiť medzi interaktívne. 

Hračky, ktoré reagujú na aktivitu dieťaťa

Niektoré hračky doslova reagujú na to, čo spraví dieťa. Veľmi obľúbený je napríklad opakovací papagáj, ktorý zopakuje všetko, čo mu dieťa povie. Obľúbené interaktívne predmety sú aj rôzne hracie stolčeky, kde môže dieťa hýbať s korálkami, púšťať rôzne pesničky či snažiť sa usporiadať kocky od najmenšej po najväčšiu.

Aktivity boardy

Aktivity boardy patria medzi najobľúbenejšie interaktívne hračky. Výhodou je, že si ich môžete vyrobiť aj doma. Na OSB dosku môže tatino privŕtať rôzne predmety z domácnosti a dieťa sa s nimi môže zoznamovať. Môže tam byť zväzok kľúčikov na špagátiku a háčik, na ktorý kľúčiky zavesí, jeden z kľúčikov patrí aj do visiaceho zámku, ktorý je rovnako privŕtaný na doske. Nesmie tam chýbať ani vypínač, mini garníža so závesom, ale napríklad aj zvonček.

Interaktívne DVD

Interaktívne detské DVD dieťa „nútia“ vykonávať nejakú činnosť. Mimoriadne obľúbené sú DVD, pri ktorých deti môžu tancovať alebo cvičiť. Vďaka tomu dokážete dieťaťu zabezpečiť dostatok zdravého pohybu aj počas dní, kedy sa naozaj nedá tráviť čas vonku. Detské DVD sú často aj plné rozprávok alebo veselých pesničiek.

 

DVD CVIČÍME OD MALA - FÍHA TRALALA

Hudobné nástroje

Medzi interaktívne hračky môžeme zaradiť aj hudobné nástroje. Pre najmenšie deti je vhodný bubienok alebo detský xylofón, pre väčšie deti aj malá gitara, flauta alebo klávesy. Možno objavíte vo vašom dieťati hudobný talent, aj keď sa vo vašej rodine doteraz žiadny muzikant ešte neobjavil.