Najlepšie vianočné rozprávky pre deti

Najkrajšie obdobie roka je opäť tu a všetkým deťom aj dospelým sa neodmysliteľne spája so sledovaním, čítaním alebo počúvaním rozprávok. Usaďte sa pohodlne do kresla, otvorte knihu alebo zapnite televízor, nezabudnite si priniesť vianočné pečivo a šálku horúceho punču a vyberte si z nášho zoznamu tých najlepších vianočných rozprávok.

Vianočné rozprávky pre deti

Neexistuje nič také, ako vianočné rozprávky pre deti. Všetky nami vybrané vianočné rozprávky sú určené pre všetky vekové kategórie. Práve pri nich môžete nechať zhon starého roka za sebou a spoločne ako rodina si oddýchnuť pri veselých príbehoch, kde vždy víťazí dobro alebo láska.

Kultové kreslené rozprávky

Žiadna malá princezná by nám neodpustila, ak by sme do nášho zoznamu najobľúbenejších kreslených rozprávok nezaradili rozprávku Frozen Ľadové kráľovstvo. Ak vo vašej domácnosti ešte deti nepoznajú hrdinov tejto rozprávky, práve tieto Vianoce máte čas napraviť to. MImoriadne obľúbený je aj Polárny Expres, ale napríklad aj Grinch. Medzi kreslené animáky môžeme zaradiť aj vianočné špeciály Shreka, Madagaskaru a ďalších obľúbených rozprávok, ktoré často nájdete na detských DVD aj ako bonusy..Sú to prevažne krátkometrážne snímky, ktorým však rozhodne nič nechýba na kvalite či príbehu.

Hrané rozprávky aj z nášho detstva

Pri zozname hraných vianočných rozprávok musíme takmer vždy siahnuť do minulého tisícročia. Tri oriešky pre popolušku, Mrázik, Princezná so zlatou hviezdou na čele, ale aj Perinbaba, S tebou mě baví svět,  Pelíšky či Ako vytrhnúť veľrybe stoličku by rozhodne nemali chýbať vo vašom vianočnom repertoári. Nezabudnite ani na Kevina z filmov Sám doma, ktoré tiež môžeme zaradiť medzi rozprávky. 

Rozprávky v knižnej podobe

Ak chcete doma navodiť pre vaše deti tú skutočnú vianočnú atmosféru, založte oheň v kozube, zhanite svetlá okrem výzdoby, pustite jemnúčko do pozadia koledy a vyberte z knižnice napríklad knihu Pavla Dobšinského, ktorého rozprávky nemajú vždy práve vianočnú tematiku, no pod stromčekom a pri praskajúcom ohni vás budú deti počúvať so zatajeným dychom.