Rozprávky pre najmenších, ktoré si vaše deti zamilujú

V dnešnej dobe sú internet, kiná a televízia plné všakovakých rozprávok. Neustále vznikajú nové napínavé príbehy, lepší digitálny vzhľad postavičiek a farebné efekty, ktoré dokážu upútať každé dieťa. V našich srdciach však majú stále pevné miesto aj rozprávky, ktoré sa nepozerali, ale počúvali. Rozprávali nám ich rodičia a starí rodičia, a je na čase, aby sme si na ne spomenuli. Skúste pri najbližšom uspávaní deťom miesto pustenia rozprávky na DVD prerozprávať rozprávku „vlastnoručne“ a uvidíte, aký budú mať z toho zážitok. Rozprávky sú nielen pekné, ale aj poučné.

rozpravky-pre-najmensich

O troch prasiatkach

V prvej z rozprávok tri šikovné prasiatka prechytračia zlého vlka, ktorý sa ich pokúśa zjesť. Prvé a druhé prasiatko síce prídu o svoje domy, no spoločne sa schovajú u tretieho. Ten už vlk nedokáže sfúknuť a pokúsi sa doň dostať komínom. Ako to dopadlo si určite spomínate.

Škaredé káčatko

V tejto rozprávke je veľa skrytých posolstiev, ako napríklad to, že vzhľad a prvý dojem nie sú vždy dôležité a že šikana sa nevypláca. Aj z toho najškaredšieho káčatka sa nakoniec môže stať tá najkrajšia labuť na rybníku. 

Janko a Marienka

Príbeh o dvoch deťoch, o odrobinkách, ktoré si nechávali na ceste, aby nezablúdili, o starej zlej ježibabe, ale aj o tom, ako ju deti prekabátili a dali jej ochutnať vlastnú medicínu, respektíve vlastnú pec, môžete porozprávať vašim deťom, ktoré vás budú so zatajeným dychom počúvať.

Snehulienka a 7 trpaslíkov

Snehulienka, otrávené jablko, 7 trpaslíkov, ktorí za ňou smútili, ale aj princ, ktorý snehulienku zachráni. Príbeh, v ktorom ako vždy dobro zvíťazí nad zlom bol niekoľkokrát sfilmovaný aj v animovanej forme a vydaný na CD či DVD, no najkrajšie vyzneje z vašich úst napríklad pred spaním.

Červená čiapočka

Červená čiapočka, zjedená babička, odvážny poľovník aj prezlečený vlk – klasika, ktorá neomrzí. Ak ju vaše deti ešte nepočuli, povedzte im vašu vlastnú verziu. Ak im ju prerozprávate počas opekačky alebo stanovačky v lese, budú z nej mať ešte väčší zážitok.