Najkrajšie rozprávky na dobrú noc

Máte problém s uspávaním detí? Vyskúšajte im večer prerozprávať nejakú z klasických detských rozprávok. Ak ste už vyskúšali všetky tie, o ktorých sme písali v predchádzajúcom článku, v dnešnom sme si pre vás pripravili špeciálny výber tých, kde je spánok dôležitou súčasťou príbehu. Keď budú vaše deti počuť o spiacom hrdinovi, hneď sa im budú zatvárať očká.

rozpravky-na-dobru-noc

O prasiatku, ktorému sa nechcelo spať

Nezbedné prasiatko, ktoré stále nechcelo spať, vymýšľalo si rôzne aktivity a neposlúchalo svoju mamičku, nakoniec tiež zaspalo. Povedzte vašim deťom, že ak si ľahnú do postele, poviete im tento známy príbeh, ktorý je ako na vlas podobný ich dnešnému správaniu. Lákavá ponuka zaujímavej rozprávky deti naženie do pyžama a pod periny, kde budú ochotne načúvať každému vášmu slovu.

O 12 mesiačikoch

Rozprávku o 12 mesiačikoch pozná azda každý. Naučí deti, že dobrý človek v živote ďalej zájde, a že túlať sa a vymýšľať po večeroch sa nevypaltilo ani macoche a jej dcére.  V posteli je predsa vždy teplúčko a mesiačik na nás môže svietiť aj cez okno. Nemusíme ho ísť hľadať do hory.

Šípková Ruženka

V tejto rozprávke nezaspala len hlavná hrdinka, ale rovno celé osadenstvo zámku. Princezná sa potuluje po hrade a podľa proroctva sa pichne o vreteno na praslici a zaspí spolu s celým zámkom. Ako môže pri tomto niekto nezaspať? Ak však deti vydržia až do konca, dozvedia sa, že princ Ruženku prebudil, z čoho sa samozrejme opäť radoval celý hrad.

3 medvede

Dievčatko krásne ako bábika sa zatúla v lese, nájde domček s niekoľkými miskami a postieľkami. Dobre sa naje, a zaspí, dokonca aj v cudzej posteli. Tento príbeh môže pomôcť vašim deťom zaspať napríklad na výlete. Len ich nestrašte, že keď zaspia, príde si po ne niekoľko medveďov, ktoré sú právoplatnými majiteľmi postelí! :-) 

Princezná na hrášku

Rozprávka o trochu povrchnej a rozmaznanej princeznej, no predsa zahŕňa aj toľko žiadaný spánok. Princezná dokáže, že je naozaj princezná, pretože aj po spánku na niekoľkých desiatkach matracov má ráno modriny od jediného malého hrášku, ktorý bol schovaný pod matracmi. Poučné? To rozhodne nie, no ako uspávací prostriedok veľmi účinné.