Hračky do vane: Ktoré sú bezpečné na vodné hry?

Väčšina detí kúpanie zbožňuje. Najmä od jedného roka, kedy to už nie je len o šampónovaní a oplachovaní, ale o dlhých desiatkach minút plných čľapkania a striekania vody na všetky strany. V dnešnom článku vám poradíme, ako vybrať zábavné, no hlavne bezpečné hračky do vody pre malé deti.

hracky-do-vane (1)

Hračky do vane

Hračky dokážu spraviť z času stráveného vo vani tú najobľúbenejšiu časť dňa. Deti sa s veľkou obľubou hrajú aj so špongiou či šampónmi. Dajte si však veľký pozor, aby kúsok špongie nezjedli, alebo aby sa nenapili z nejakého umývacieho prostriedku. Kým je dieťa vo vani, vaša pozornosť by mala byť na úrovni 110 %. Pozrime sa spoločne na to, aké hračky sú lepšie a bezpečnejšie, než fľaše od kozmetiky.

Lopty a loptičky

S loptou do vody nikdy nešliapnete vedľa. Výhodou je, že v lete vám poslúži aj v bazéne alebo na kúpalisku. Obľúbené sú napríklad aj ping-pongové loptičky, ktorých môžete do vane vysypať desiatky. Vytvoria na povrchu imitáciu „peny“ a verte tomu, že deti nebudete môcť dostať z vane von.

Hračky na hru s vodou

Striekajúce pištole, vodné mlyny, loďky či ponorky. Všetko, čo súvisí s vodou dokáže hry vo vani naozaj vylepšiť. Odporúčame vždy vyberať hračky, ktoré sú priamo určené na použitie vo vode. V opačnom prípade riskujete nielen poškodenie hračky, ale napríklad aj zranenie dieťaťa. Ak si nie ste istí, spýtajte sa v hračkárstve priamo predajcu.

Len certifikované hračky

Vždy si dajte pozor na to, aby bola hračka určená na bezpečné hranie vo vode. V princípe neodporúčame vo vani používať nič, čo je pripojené k nejakému zdroju energie – aj keď len motorový čln na diaľkové ovládanie. Takéto hračky patria niekde do jazera, kde ich bezpečne ovládate z brehu. Vo vani môžu ľahko zoskratovať a aj obyčajná baterka dokáže vo vode nepríjemne kopnúť.

Čo do vane nepatrí?

Elektrické hračky, drevené hračky, ale aj tie, z ktorých sa nedá jednoducho dostať voda von – sú to najčastejšie rôzne plastové hračky, do ktorých sa voda dostane cez medzierky, no nemáte ju odtiaľ ako dostať von, len počkať niekoľko dní, kým sama veľmi pomaly vytečie. Ak sa však chcete vody z takejto hračky zbaviť rýchlo, môžete do nej navŕtať malú dierku, cez ktorú voda vždy vytečie.