Hračky do bazénu pre deti

Leto je v plnom prúde a spoločne s ním sa rozbiehajú aj radovánky pri vode. Je jedno, či s deťmi dávate prednosť domácemu bazénu, prírodnému jazeru alebo umelému kúpalisku. V dnešnom článku máme pre vás niekoľko tipov na hračky aj na ďalšie pomôcky, vďaka ktorým bude čas strávený vo vode zábavnejší a bezpečnejśí.

hracky-do-bazena

Hračky musia byť bezpečné

Nakupujte hračky a pomôcky do vody len od overených výrobcov. Hračka, do ktorej by sa mohlo dieťa zamotať, alebo ktorá by ho mohla stiahnuť pod hladinu rozhodne nie je bezpečná. Detské hračky určené do vody nikdy nesmú ohroziť zdravie dieťaťa. To napríklad znamená aj to, že sa dieťa nešmykne, keď sa postaví na nejakú nafukovačku, alebo že nie sú vyrobené z materiálu, ktorý sa na slnku dokáže nebezpečne rozpáliť a popáliť pokožku dieťaťa pri dotyku.

Vodeodolnosť je viac než vítaná

S klasickým plyšákom sa asi do vody nevyberiete, jeho sušenie by nebolo práve praktické. Existujú však aj špeciálne plyšové hračky do vody, ktoré vodu nepijú a plávajú na hladine. Korytnačky, rybičky a ďalšie zvieratká dokážu vytvoriť z detského bazéna tajomnú zátoku plnú života.

Ďalšie vybavenie do vody

Okrem hračiek by ste mali deťom pribaliť do bazénu aj ďalšie predmety. Rukáviky, nafukovacie koleso, ale aj šiltovku na ochranu pred Slnkom. Rovnako dôležitý je aj kvalitný krém na opaľovanie s vysokým UV faktorom, a váš neutály dozor. Ak sa dieťa predsa spáli, môžu vám pomôcť aj chladiace náplaste.

RIFĽOVÁ ŠILTOVKA COMFY

Hračky na loptové hry

Medzi detské hračky, ktoré sú vhodné do vody, patria všetky možné lopty. Či dáte prednosť veľkej plážovej nafukovacej lopte, alebo tej malej so zúbkami, závisí čisto na vašich preferenciách. Lopty na vode skvele plávajú a dajú sa použiť aj ako provizórny plavák, o ktorý sa môže dieťa zachytiť pri prvých neistých krôčikoch vo vode.

Striekajúce pušky

Rôzne imitácie pušiek, ale aj obyčajné penové trubice a striekačky, do ktorých sa dá natiahnuť voda, zmenia obyčajné frkanie vody na skutočný zápas. Každý z rodiny, vrátane dospelých, môže nafasovať jeden takýto prostriedok a mokrá zábava sa môže začať.