Spoločenské hry pre celú rodinu – zahrajte sa doma spoločne

Internet a rôzne smart prístroje s obrazovkou nám umožňujú tráviť, alebo lepšie povedané zabíjať voľný čas naozaj komfortne a efektívne – v posteli či na gauči, s očami nalepenými na obrazovke, vo virtuálnej bubline a vo svojej komfortnej zóne osobnej samoty. Vyskúšajte na čas odložiť mobily a tablety a strávte aspoň jeden večer do týždňa s rodinou pri spoločenských hrách. Máme pre vás niekoľko tipov.

Spoločenské hry nielen na sychravé dni

Spoločenské hry si môžete zahrať v podstate kedykoľvek a kdekoľvek a vo väčšine prípadov na to nepotrebujete ani veľký stôl. Stačí len chuť zahrať sa ako za mlada, offline, so skutočnými ľuďmi okolo vás. Nasledujúce tipy využijete počas upršaného večera, pri ceste vlakom, ale aj na opekačke niekde pod lesom.

Klasické šarády

Kreslenie, slovný opis a pantomíma. 3 jednoduché aktivity, vďaka ktorým si v dvoch a viac tímoch po dvoch hráčoch užijete hodiny a hodiny zábavy. Stačí vám pero a prázdny zošit – na kreslenie, ale aj na zapisovanie toho, ktorý tím vyhral a za koľko kto uhádol vec, ktorú jeho spoluhráč predvádzal pantomímou či slovným opisom.

Finančné hry

Na tieto hry potrebujete spomínaný stôl, no poskytnú vám hodiny skvelej zábavy. Medzi najobľúbenejšie hry patria Investor a Dostihy spoločne s rôznymi ďalšími mutáciami týchto dvoch svetoznámych hier. Budujte finančné alebo dostihové impérium, obchodujte s nehnuteľnosťami a získajte nové praktické zručnosti z finančného sveta aj pre vaše deti, vďaka ktorým sa naučia hospodáriť aj so skutočnými peniažkami.

Kartové hry na postreh

UNO, Dobble, Popocatépetl a ďalšie „kartové“ hry sú zamerané na akciu a postreh. Určite ste už niekedy jednu z nich hrali na chate či v podniku s priateľmi. S deťmi je to oveľa väčšia zábava. Ani sa nenazdáte a po pár kolách budete ako outsideri. 

Puzzle

Puzzle budú naveky patriť medzi obľúbený spôsob trávenia voľného času. Stačí si pustiť rádio či obľúbenú rozprávku, ktorú ste už XY-krát videli do pozadia a môžete sa ponoriť do spoločného skladania. Poskladáte si obrázok z obchodu, alebo si dáte vytlačiť na puzzle rodinný portrét?

PUZZLE FÍHA TRALALA - 30 DIELOV