Poradňa: Hračky pre deti od 2 rokov

Máte doma dvojročné dieťa a neviete, aké hračky preň vybrať? V minulom článku sme si detailne rozobrali, s akými hračkami sa môžu hrať jednoročáci. V dnešnom sa pozrieme na to, ktoré hračky dokážu zabaviť, ale aj niečo nové naučiť dvojročné detičky. Snáď vám naše odporúčania pomôžu aj pri výbere darčeka pre svoje, ale aj iné dvojročné dieťa.

poradna-hracky-pre-deti-od-2-rokov (1)

Hračky pre deti od 2 rokov

Dvojročné dieťa je samostatný a hravý tvorček, ktorý objavuje celý svet okolo seba do hĺbky. Niektoré dvojročné deti už vedia rozpoznať aj niektoré písmenká alebo čísla, poznajú množstvo zvieratiek, farieb a ďalších vecí. Aj od toho by sa mal odvíjať výber hračiek, ktoré im pomôžu ešte viac preniknúť do zákutí zaujímavého sveta okolo nás.

Knižky pre deti

Detské knižky síce môžete deťom čítať už naozaj od narodenia, kedy ich upokojuje zvuk vášho hlasu. Zaujímavé však začnú byť až okolo druhého roku života. Predtým sú to len papiere s obrázkami a deti nerozoznajú rozdiel medzi detskou knižkou a akciovým letákom z potravín. Obrázkové leporelo je výborným darčekom k druhým narodeninám.

KNIHA ZVIERATKÁ A MLÁĎATKÁ OD FÍHA TRALALA

Športové hračky

Dvojročné detičky už majú dokonale rozvinuté pohybové schopnosti. Dokážu chodiť, behať a na preliezačkách sú obratnejšie, než ich rodičia. Práve teraz je čas na rozvoj ďalších pohybových schopností. Futbalová lopta, hokejka, bicyklík alebo odrážadlo – všetko, vďaka čomu sa môže dieťa zoznámiť s nejakým športom a vybudovať si tie správne pohybové návyky.

Stavebnice

Doteraz ste mali pravdepodobne doma len nejaké jednoduché kocky, z ktorých ste vy postavili vežičku a vaše dieťa ju s veľkým nadšením zhodilo. Okolo druhého roku života sa to však otočí a deti začnú zo stavebníc vytvárať všakovaké umelecké diela. Rozhodne by vám doma nemali chýbať nejaké kocky, z ktorých môže dieťa budovať domčeky, hrady, zámky a ďalšie stavby.

Elektrické hračky

Deti už od malička budú zaujímať všetky tatinove aj maminine spotrebiče. Fén, mixér, uťahovačka, flexibrúska. Ak bude mať váš potomok svoje vlastné nástroje a pomôcky, ktoré vydávajú rovnaké zvuky, svietia alebo sa dokonca hýbu, dokáže sa celé hodiny hrať na opravára, kuchára, kaderníka alebo iné povolanie.