Nezavrhujte mobily alebo TOP aplikácie pre deti na vzdelávanie

Mobily a tablety sú v rodičovských kruhoch veľmi kontroverznou témou. Kým jeden tábor ich veľmi ochotne využíva v momentoch, keď sú deti nezvládnuteľné alebo jednoducho potrebuje pár minút ticha pre seba, druhý akúkoľvek elektroniku absolútne zatracuje a na rodičov, ktorí dajú deťom do ruky mobil, sa pozerá cez prsty. Ako všetko v živote, aj táto problematika nie je čiernobiela. S ničím by sa to nemalo preháňať, no v rozumnej miere sú aj smart zariadenia pre deti naozaj prínosné.

Aplikácie pre deti na vzdelávanie

Mobily určené malým deťom sú často vybavené špeciálnym operačným systémom, ktorý nedovoľuje nainštalovať aplikácie s nebezpečným obsahom. Deťom sa nedovolá nikto, koho nemajú uloženého v zozname a len rodič má kompletnú kontrolu nad celým mobilom (napríklad aj cez svoj vlastný mobil na diaľku). Rovnako sa však deti môžu pod dozorom zahrať aj na mobile svojich rodičov. Vybrali sme pre vás top aplikácie, ktoré nebudú len žrútom času, ale aj pomôžu deťom dozvedieť sa niečo nové.

Duolingo

Duolingo patrí medzi najobľúbenejšie aplikácie na učenie jazykov na svete. Má už aj českú lokalizáciu, takže niektoré deti v pohode zvládnu spoznávanie angličtiny práve prostredníctvom češtiny. Ak už vaše deti hovoria anglicky, môžu sa pomocou aplikácie naučiť niektorý z desiatok ďalších ponúknutých jazykov. Aplikácie má príjemný dizajn a je veľmi intuitívna. Je vynikajúca aj pre dospelých. 

Vzdelávacie hry pre deti

Aplikácia Vzdelávacie hry pre deti je plná rôznych malých interaktívnych hier, ako sú puzzle, dopĺňanie obrázkov, bludisko, hádanie zvieratiek či hudobných nástrojov podľa zvuku, ale nájdete v nej napríklad aj simulácie rôznych zamestnaní. Deti sa vďaka aplikácii môžu zoznámiť s rôznymi zaujímavosťami zo svete okolo nich a zvýšiť tak už v ranom veku svoj všeobecný prehľad.

YouTube Kids

YouTube Kids je mimoriadne bezpečná alternatíva ku klasickému YouTube. Na YouTube Kids je len bezpečný obsah, ktorý je posudzovaný a schválený pre detského diváka. Nájdete tam videá všetkých obľúbených detských interpretov, ale aj množstvo edukatívneho videomateriálu na dlhé upršané večery.

Abeceda pre deti

Abeceda pre deti má slovenskú lokalizáciu a podľa autora je určená pre deti vo veku od 4 do 7 rokov. Deti sa pomocou obrázkov naučia celú základnú slovenskú abecedu, ale aj dopĺňanie jednotlivých naučených písmen do slov. Plná verzia hry však vyžaduje malý poplatok.