Zážitkové darčeky nie sú len pre dospelých. Ako vybrať nejaký pre deti?

Chcete deťom kúpiť originálny darček? Má plné police hračiek a plnú konzolu hier a vy už neviete, čo mu ešte kúpiť? Vykašlite sa na materiálne veci, venujte vašim ratolestiam radšej váš čas a užite si s nimi nejaký zážitok na vlastnej koži, ktorý im dá do života oveľa viac. 

Chcete deťom kúpiť originálny vianočný darček? Už majú plné police hračiek a kníh a Vy netušíte, čo im ešte podarovať? Vykašlite sa na materiálne veci, venujte Vašim ratolestiam radšej čas a užite si s nimi úžasný zážitok, na ktorý nikdy nezabudnete. 

Nákup vianočných darčekov v predstihu 

Ako zvládnuť predvianočné nákupy v pokoji a nepodľahnúť stresu z blížiacich sa sviatkov? Najlepšou radou je vyhradiť si na to dostatok času a nakupovať v predstihu. To je záruka, že nakúpite s rozumom a iba to, čo naozaj potrebujete.

Pokiaľ ide o darčeky pre najbližších, s ich výberom, respektíve plánovaním, čo by koho potešilo, začnite pokojne aj niekoľko mesiacov pred Vianocami. Odporúčame ľudí okolo Vás pozorne počúvať a poznačiť si každý dobrý tip na darček pre dospelých. Nikdy neviete, kedy sa Vám babka posťažuje, že by potrebovala nový pekáč, otec by si rád prečítal knižnú novinku od svojho obľúbeného autora a kamarátka zháňa nový set na manikúru.

Tipy na vianočné darčeky pre deti

Panuje predstava, že najjednoduchšie je kupovať vianočné darčeky pre deti. Veď stačí vkročiť do hračkárstva a vybrať niečo pekné a zaujímavé. Lenže s pribúdajúcim vekom a hračkami u Vás doma sa môže predvianočný nákup poriadne skomplikovať. Častokrát nakupujete bez rozmyslu a nad limit, len aby ste deťom splnili aj tie najtajnejšie a najväčšie sny, pretože všetko ostatné už dostali. Pritom veľakrát je omnoho cennejší originálny nápad, než tá najdrahšia materiálna vec.

A úplne najviac cenený je spoločný čas, ktorý si môžete vzájomne darovať. Premýšľali ste o zážitkovom darčeku pre dieťa?

Zážitkové darčeky pre deti 

Zážitkový darček pre dospelých sa teší čoraz väčšej obľube. Darovať milovanej osobe zaujímavý výlet či lístky na hudobné a divadelné predstavenie sú nápady, ktoré istotne potešia. Rovnako tak môžete potešiť aj svoje detičky, stačí vymyslieť, kam by túžili ísť, čo by ste chceli spolu s nimi zažiť a aké sú možnosti Vášho rodinného vianočného rozpočtu. 

Dar v podobe zážitku pre deti nemusí byť vôbec drahý ani časovo náročný. Ak máte pocit, že na deti nemáte toľko času a neberiete ich často mimo domu, rozhodne zabodujete aj s lístkami do ZOO, adrenalínového parku alebo na koncert ich obľúbeného detského interpreta. Garantujeme Vám, že môcť vidieť naživo škriatka FÍHA či iné obľúbené postavičky bude pre deti tým najlepším zážitkom.

Ak majú Vaše deti nejakú vášeň, nájdite vo Vašom okolí zaujímavý workshop či výstavu a vezmite ich tam (letecké dni, autosalóny, športové podujatia…).

Adrenalínový zážitok pre deti 

Pre teenagera môže byť dokonalým adrenalínovým zážitkom čokoľvek od šoférovania športového auta na letiskovej dráhe, cez pobyt vo veternom tuneli, ktorý simuluje voľný pád, až po zoskok padákom, let lietadlom alebo splav divokej rieky.

Pred objednaním takéhoto zážitku sa však vždy informujte u jeho predajcu, od akého veku je darček vhodný a či ho dokáže dieťa v konkrétnom veku fyzicky (alebo psychicky) zvládnuť, a zároveň si ho aj užiť.

Zaujímavé tipy na zážitkové detské darčeky

Únikové hry

Adrenalín si môžu deti užiť aj bez fyzickej a psychickej odolnosti. Skvelým zážitkom sú tzv. únikové miestnosti, kde si deti pod časovým stresom dokonale prevetrajú svoje mozgové závity. Niektoré únikové miestnosti sú vhodné aj pre deti mladšie ako 10 rokov, prípadne Vám vedia prevádzkari ich obsah a hádanky prispôsobiť aj pre mladších hráčov na mieru.

Detská autoškola

Vedeli ste, že detská autoškola je vhodná už pre deti od 5 rokov? Deti sa tam pod dozorom skúseného inštruktora naučia šoférovať auto, kamión, ale pokojne aj autobus. A nenechajte sa pomýliť, že by bol tento zážitok vhodný skôr pre chlapcov. Dievčatká často dosahujú pri výcviku ešte lepšie výsledky.

Návšteva svetoznámych zábavných parkov a atrakcií

Túžite po skutočne nezabudnuteľnom darčeku a zážitku, ktorý deti stopercentne nadchne? Ak to Vaša finančná situácia dovoľuje, návšteva svetoznámeho Disneylandu, Legolandu či iných obľúbených zábavných parkov bude trefou do čierneho. A pripravte sa na to, že ich návštevu si užijete minimálne rovnako intenzívne ako deti, ak nie viac.

Najkrajšie zážitky aj bez rodičov 

Množstvo z nás má tie najkrajšie zážitky z letných detských táborov. Prečo však čakať až na leto a ísť niekam na týždeň alebo dva? V súčasnej dobe sú detské tábory (a mnohé z nich dokonca tematické) dostupné celoročne, ich trvanie je spravidla od piatka do nedele a nie sú ani cenovo náročné. Pošlite dieťa na športový, divadelný, herný alebo iný tábor. Okrem toho, že sa dieťa vráti domov s obrovským úsmevom, novými zážitkami a kamarátstvami, Vy si oddýchnete a nájdete čas pre seba.

Starších stredoškolákov môžete poslať na intenzívny letný kurz cudzieho jazyka do zahraničia, čo je nielen skvelá možnosť zdokonaliť sa v angličtine či inej reči, ale tiež neoceniteľnou školou života. Uvidíte, že domov sa Vám vráti zrelý mladý človek plný nezabudnuteľných skúseností a vedomostí.

Tak čo poviete, presvedčili sme Vás, že zážitkové darčeky nie sú iba výsadou dospelých? Prajeme Vám skvelé nápady a nádherné spoločné zážitky.