Veselé rozprávky: Top 3 príbehy, ktoré si pamätáte z detstva aj vy

Rozprávky môžu byť poučné, smutné, strašidelné, no hlavnou úlohou rozprávok bolo vždy deti pobaviť. Nie vystrašiť, rozľútostiť či poučiť. V dnešnom článku sme si pre vás vybrali 3 klasické televízne rozprávky, ktoré si isto pamätajú aj rodičia či prarodičia, ktoré mali naozaj len jednu jedinú úlohu – rozosmiať. 

Veselé rozprávky

Rozprávky môžu byť skutočne veselé najmä vtedy, keď sú plné vtipných situácií. Deti však len ťažko ocenia vtip napísaní v knihe, či jeho prerozprávanú verziu. Veselé veci vnímajú skôr vizuálne (čo platí už u bábätiek, ktoré sa dokážu smiať, keď rodičia robia opičky), a tento stav sa tak skoro nezmení.

No počkaj, zajac!

Ktorá rozprávka spomedzi tých veselých napadne ľuďom ako prvá? Medzi najčastejšie odpovede patrila stará obľúbená ruská rozprávka o vlkovi a zajacovi. Krátke humorné scénky, kde zlý vlk takmer vždy naletí malému bystrému zajačikovi sú doplnené tematickou hudbou a pri pozeraní spolu s deťmi si určite oprášite aj základy ruštiny, keďže nápisy na budovách a iné texty v rozprávke sú vždy v azbuke. 

Pat a Mat

Ďalšia veselá televízna rozprávka pochádza od našich západných susedov a doteraz sa vysiela aj na televíznych obrazovkách. Skeče o dvoch veľmi nešikovných domácich majstroch pobavia tie najmenšie deti (vyskúšané), ale pousmeje sa pri nich aj dospelé osadenstvo. Pri tejto rozprávke možno aj naberiete inšpiráciu na nejaké to domáce kutilstvo.

Miazgovci

Veľmi obľúbená veselá rozprávka, ktorú sme umiestnili na tretie miesto v našom dnešnom zozname, pochádza od našich južných susedov. Má však len tri série a dokopy bolo natočených 39 dielov, čo môže byť pre mnohých však aj dobrá správa. S pribúdajúcim počtom dielov často seriály strácajú na kvalite. Miazgovci si úroveň udržali počas všetkých dielov.

Na ktoré rozprávky si spomínate vy?

Máte aj vy obľúbené rozprávky, ktoré sú nabité humornými situáciami a vždy sa pri nich od srdca zasmejete? Nezabudnite sa sa s nimi podeliť v komentároch pod týmto článkom na našej Facebookovej stránke. Ak hľadáte aj ďalšie veselé rozprávky plné dobrodružných príbehov, chytľavých pesničiek a poučných situácií, určite neprehliadnite rozprávky na DVD od škriatka FÍHA! :)