Veselé hry pre deti každého veku

Na našom blogu sme sa už viackrát venovali rôznym aktivitám, ktoré môžete absolvovať s vašimi deťmi. Či už sú to interiérové hry na upršané dni alebo naopak letné aktivity zimné radovánky so snehom, vždy sa vám snažíme priniesť tie najlepšie tipy, ktoré vám pomôžu zabaviť vaše deti. Dnes sa pre zmenu pozrieme na naozaj univerzálne hry, ktoré nemajú za úlohu len zabiť čas, ale aj deti rozosmiať.

 

Veselé hry pre deti

Hlavnou devízou vybraných hier v dnešnom článku je, že sa pri nich deti zasmejú. Ako sme naznačili už v nadpise článku, hry sú vhodné pre deti (takmer) každého veku. V princípe, všetky deti od približne 2 až do 18 rokov si dokážu zahrať ktorúkoľvek z nasledujúcich vybraných hier a zažiť pri nej dostatok zábavy. Z nášho webu si môžete zadarmo stiahnuť napríklad skladačku autíčka, ktorú si vytlačíte na papier a vaše deti majú hneď o zábavu postarané.

 

 

Twister

Twister dokáže na hodiny zabaviť malé deti, teenagerov, ale aj dospelých. Skvelé je, že ak ho aj nemáte doma, ľahko si ho dokážete vyrobiť. Postačí vám jeden veľký kartón (napríklad z televízora) a vodové farby. Pri twisteri vám nielen ubehne čas, ale aj sa skutočne nasmejete (hlavne ak si ho zahráte spoločne s deťmi). V neposlednom rade si pri twisteri aj dobre zacvičíte.

Pantomíma

Pri pantomíme si deti dokonale precvičia svoju predstavivosť. S menšími deťmi môžete napodobňovať napríklad zvieratká alebo dopravné prostriedky a vašou úlohou bude hádať, ktorý hráč znázorňuje akú vec. S väčšími deťmi môžete skúsiť aj zložitejšiu pantomímu na štýl obľúbenej hry Aktivity, kde môžete hádať napríklad filmy alebo rozprávky.

Človeče nehnevaj sa

Do nášho výberu sme rozhodne museli zahrať aj jednu doskovú hru. Medzi tie najobľúbenejšie patrí zábavné Človeče, nehnevaj sa. Táto hra je plná radosti, aj keď, úprimne povedané, najčastejšie ide skôr o škodoradosť súpera v prípade, že vám vyhodí figúrku. Veľkou výhodou je, že ju môžu hrať ako malé deti, tak aj dospeláci.

Veselé športové hry

V neposlednom rade môžete v prípade pekného počasia na záhrade alebo na sídlisku zaradiť do výberu aj športy, pri ktorých ani tak nejde o to, kto vyhral, ale o to, aby sa deti dobre unavili a zabavili. Vybíjaná, klasické naháňačky alebo schovávačky sú vždy sprevádzané veselými výkrikmi detí. Ak potrebujete viac inšpirácie na veselé hry a aktivity pre deti, nájdete ju napríklad na niektorom z detských DVD.