Tipy na výlet nielen počas polročných prázdnin

V dobe počítačov, smartfónov, rýchleho internetu, sociálnych sietí a všadeprítomných obchodných domov si čoraz menej rodičov popri práci a strese spomenie na to, že deti by mali tráviť čas zmysluplne. Je ľahké dať dieťaťu do ruky mobil a medzitým si dorobiť zadania do práce. Čo tak však radšej hodiť povinnosti za hlavu, odlepiť deťom hlavy od obrazoviek a vziať ich na poriadny výlet? Vybrali sme pre vás niekoľko tipov na skvelé výlety aj v zimných mesiacoch, ktoré nezahŕňajú flákanie sa v nákupnom centre, nakupovanie a obrazovky. 

Tipy na výlet s deťmi

Najjednoduchším, najlacnejším, najzdravším a obľúbeným riešením je výlet do prírody. Turistika, rybačka, ale aj prechádzka na nejakú blízku zrúcaninu hradu alebo rozhľadňu zakončená večerou v nejakom fastfoode poteší každé dieťa. Avšak, podľa nášho názoru by výlety do prírody mali byť vo vašom programe minimálne raz za týždeň, ak nie aj častejšie. Rozhodne nie len ako odmena za nejaké vysvedčenia na polročné prázdniny. 

Výlet ako darček

Ak chcete výlet použiť ako darček (napríklad za spomínané vysvedčenie), malo by ísť o niečo výnimočné. Čo nerobíte pravidelne. Výlet do akvaparku, do zábavného parku, nejaký zážitok z rôznych zľavových portálov, ale aj návšteva ZOO či koncert detského interpreta. Takýto výlet konzultujte s deťmi, aby ste náhodou nevybrali niečo, čo ich nebude baviť. Oni budú sklamané a vy tiež. 

Tip na výlet počas prázdnin

Letné alebo zimné prázdniny sú dostatočne dlhé na to, aby ste s deťmi vypadli aj na dlhší pobyt. More, respektíve lyže však nie sú jedinou možnosťou. Zvážte napríklad aj splav nejakej rieky alebo iný netradičný zážitok. Výborným riešením sú aj detské tábory, kde deti získajú zase úplne iné zážitky a možno aj nové priateľstvá.

Tip na výlet počas polročných prázdnin

Polročné prázdniny sú príliš krátke na to, aby ste vymýšľali nejaký viacdňový pobyt. Vzhľadom na počasie je to však ideálna doba, kedy vziať deti na nejaký zimný jednodňový zážitok. Ak by neocenili zrovna školu lezenia po ľadovej stene, môžete vyskúšať aj niečo tradičnejšie, ako je návšteva jaskyne, hradu alebo zámku. V interiéroch sú skvelou voľbou rôzne herne, laser game arény, motokáry a ďalšie zážitky.

Výlet počas veľkonočných a jarných prázdnin

Na jar sa počasie už zlepšuje a vonku sa dá robiť oveľa viac zábavných vecí. Znova sa otvára sezóna rančov, kde si môžu deti zajazdiť na koni, otvorené sú aj motocrossové dráhy, no opäť sa sprístupňujú aj turistické chodníky napríklad vo Vysokých Tatrách, ktoré sú na zimu uzatvorené. Príjemné počasie je dobrým predpokladom napríklad aj pre návštevu nejakej mini farmy, ktorá je vzácna hlavne mestským deťom.