Poradňa: Hračky pre deti od 3 rokov

V našich predchádzajúcich článkoch sme sa venovali aj témam o výbere hračiek pre deti vo veku jedného a dvoch rokov. V ďalšom pokračovaní tohto miniseriálu sa pozrieme na to, aké hračky dokážu najviac potešiť detičky, ktoré už dovŕšili tretí rok života. Pri čom si dobre zašportujú a čo ich naopak veľa naučí?

Hračky pre deti od 3 rokov

Trojročné deti nastupujú do škôlky, kde je ich hlavnou náplňou celý deň sa hrať, papať a spinkať. V skutočnosti si však v škôlke zvykajú na pravidelný režim a budujú si množstvo sociálnych návykov v kolektíve, ktoré budú využívať počas celého svojho života. V neposlednom rade sa naučia všetky základné vedomosti, ktoré by malo dieťa ovládať pred nástupom na prvý stupeň základnej školy.

Detské dopravné prostriedky

Vráťme sa rovno k hračkám. Našim prvým typom na hračky pre deti od 3 rokov  je nejaký druh dopravného prostriedku. Kolobežka, šlapadlo, ale pre tých šikovnejších aj bicykel. Pokojne sa nehanbite siahnuť aj po trojkolke či odrážadle, v dnešnej dobe sa vyrábajú aj pre väčšie detičky a ľahšie z nich potom presadnú napríklad na spomínaný bicykel.

Náučné predškolské hračky

Ovláda vaše dieťa všetky základné farby, dni v týždni, zvieratká, dopravné prostriedky či ovocie a zeleninu? Sú to práve tie vedomosti, pri ktorých sa čaká, že ich každý predškolák už pozná. Práve vo veku troch rokov je ideálny čas na to začať sa ich učiť naplno. Rôzne Montessori hračky, detské encyklopédie ale aj iné náučné hračky pre spoznávanie sveta sú skvelou voľbou.

Hudobné nástroje

Flauta, klávesy, bicie, ale pokojne aj gitara, husle alebo niečo úplne netradičné. Trojročné deti dokážu hrať na hudobný nástroj rovnako dobre, ako dospeláci. Síce budete mať doma trochu veselšie a ak bývate v bytovke, prvé týždne vás budú susedia neznášať, no dieťa je vždy na prvom mieste a nikdy neviete, či z neho nevyrastie svetoznámy virtuóz. Nezabudnite si však doobjednať aj štuple do uší. :) 

PUZZLE FÍHA TRALALA - 30 DIELOV

Stavebnice

Lego, drevené kocky, puzzle, 3D puzzle, montérske sady typu Merkur a veľa veľa ďalších typov stavebníc dokonale podporia detskú kreativitu. Nebudete sa stíhať čudovať, čo všetko dokážu vaše deti postaviť z obmedzeného množstva kociek. Naozaj veľké stavebnice môžu zabaviť celú rodinu na desiatky hodín počas chladných zimných večerov.