Origami pre deti? Dá sa to aj jednoducho

Origami nie je len zábavka pre geekov. Je to zároveň skvelý spôsob, ako potešiť deti a zabaviť ich aspoň na niekoľko vzácnych desiatok minút, počas ktorých si môžete napríklad svoju obľúbenú kávu (už ste ochutnali tú z našej ponuky?). V dnešnom článku si ukážeme, čo je to Origami a ako ho predstaviť vašim deťom.

 

Čo je to Origami?

Origami je stará japonská hra, respektíve japonské umenie skladania papiera do prevažne trojrozmerných sôch. Ako Origami by sme mohli nepriamo nazvať napríklad aj skladanie vreckoviek na stolovanie, či skladanie osušiek v hoteloch. Dnes sa však budeme venovať čisto len zábavnému Origami, ktoré je určené pre deti.

Origami pre deti

Skladaním Origami môžete zabaviť deti aj v prípade, že sa papiera ani nedotknú. Na internete nájdete tisícky návodov (odporúčame najmä originál japonské videonávody na Youtube), podľa ktorých sa môžete naučiť skladať zvieratká z papiera a dať ich deťom na hranie. Aj klaun na detskej oslave vyrobí z balónika zvieratko bez toho, aby mu s tým deti pomohli.

Jednoduché skladačky z papiera

Vráťme sa však do reality, deti sa budú chcieť zapojiť do činnosti. V takomto prípade ich môžete naučiť skladať jednoduché predmety z papiera, ktoré aj nás v detstve dokázali zabaviť. Postavia vaše deti jednoduché lietadielko? Koľko metrov dokáže preletieť? A čo taká námornícka čiapka, pamätáte si, ako s skladá? Veľmi podobne sa dala z papiera poskladať aj loďka. Deti by rozhodne zvládli poskladať aj takzvané „nebo-peklo“ s otázkami a odpoveďami.

Ďalšie skladačky pre deti

Ak zistíte, že deti skladačky z papiera bavia, môžete sa pustiť aj do ďalšieho rozširovania vášho domáceho portfólia zábavy. Určite by ste mali vyskúšať klasické puzzle, rôzne 3D skladačky z lepenky, no pre väčšie deti aj modely či lego. Najšikovnejšie deti zvládnu aj individuálne stavby z obyčajného balzového dreva.

Puzzle Fíha tralala - 30 dielov

Kde nájdete Origami pre deti?

Loďky, čiapky či lietadielka nie sú jedinými skladačkami, ktoré vaše deti zvládnu. Jednoduché zvieratká, ako je napríklad líška či labuť sa dokáže naučiť poskladať aj škôlkar. V kníhkupectvách nájdete aj kvalitné knihy Origami pre úplných začiatočníkov, no opäť sa nemusíte báť hľadať aj na internete.