Nejedlé darčeky, ktoré potešia deti na Mikuláša

Čoskoro tu máme Mikuláša a spolu s nim aj prvé zimné obdarovanie najmenších členov našich rodín. Obchody sa už teraz plnia rôznymi čokoládovými postavičkami Mikulášov, čertov, anjelov a ďalšími sladkosťami. V detstve je dôležité osladiť si život a prehnané zakazovanie sladkého rozhodne deťom náladu nezlepší, no všetko, aj tie sladkosti, treba konzumovať s mierou. Aké ďalšie aj nejedlé darčeky môžete dať deťom na Mikuláša?

 

Ako darčeky na Mikuláša rozhodne nedarovať

Darčeky na Mikuláša sa najčastejšie dávajú do topánok alebo do ponožiek. Neukladajte však topánky a ponožky v blízkosti krbov, kachlí či podlahového kúrenia. Ak predsa len dáte deťom nejakú tú sladkosť, mohlo by sa ľahko stať, že si nájdu ráno ponožku alebo topánku plnú roztopenej čokolády a všetky ostatné darčeky by boli rovnako znehodnotené.

Nejedlé darčeky na Mikuláša

Medzi najčastejšie skloňované nejedlé darčeky na Mikuláša sú určite rôzne hračky. Keďže Mikuláš je v porovnaní s blížiacimi sa Vianocami oveľa menší sviatok, nie je potrebné, aby si deti našli v ponožke všetky vaše tajné “tromfy” na darčeky a na Vianoce vám nezostal už žiaden nápad. Akákoľvek drobnosť, po ktorej skryte túžia, ich poteší a hlavne zabaví minimálne do tých Vianoc. Nemusí to, samozrejme, byť hračka v pravom slova zmysle, pokojne stavte aj na športové potreby, hudobný nástroj, ale aj vkusný kúsok detského oblečenia.

Podkolienky fíholienky

Miesto darčeku – zážitok

Ak nechcete deťom darovať niečo, čo len zje alebo sa s tým chvíľu pohrá, venujte mu radšej netradičný zážitok. Ak nechodíte pravidelne na ľadové korčule alebo na lyže, bežte si to spolu vyskúšať. Deti poteší akýkoľvek nový výlet, návšteva zaujímavého miesta, ale aj deň strávený v herni, na motokárach alebo iný podobný zážitok. Samozrejme, musíme spomenúť aj možnosť návštevy koncertu ich obľúbeného detského interpreta, škriatka FÍHA.

Darček na Mikuláša v minulosti

Pri výbere darčekov na Mikuláša sa môžete inšpirovať aj v minulosti. Začiatkom minulého storočia bolo na Slovensku úplne bežné, že deti dostali „od Mikuláša“ napríklad ručne vyrezávanú drevenú figúrku alebo hračku, lampášik, sviečky z medových plástov a podobné tematické a hlavne sezónne darčeky. Bežnými boli aj malé ozdôbky z prírodných materiálov, ktoré deti neskôr použili na vianočnom stromčeku. 

Zdravé jedlé darčeky na Mikuláša

Na záver si musíme pripomenúť aj možnosť jedlých, no zdravých darčekov. Medzi dva neodmysliteľné symboly Mikulášskych balíčkov patria jednoznačne nevylúpané arašidy a mandarínky. Rozhodne však nič nepokazíte ani inými orieškami, sušeným ovocím alebo rôznymi inými zdravými pochúťkami, ktoré sa dajú v dnešnej dobe nájsť na pultoch každého obchodu. Deti si môžu v balíčku nájsť aj vitamíny, pohár medu alebo akékoľvek iné ovocie.