Idete na dovolenku? Vyskúšajte hry na cestu autom pre deti

Stráviť s deťmi celý deň v krásnom počasí a s dostatkom hračiek a podnetov niekde vonku je náročné. Oveľa náročnejšie je stráviť deň vnútri, keď už máte k dispozícii obmedzený počet činností (aj tejto téme sme sa však venovali v jednom z našich predchádzajúcich článkov). Ako však vydržať s deťmi 2, 3, alebo aj 10 hodín v aute bez toho, aby vám vykopali dieru do sedačky? Máme pre vás užitočné tipy.

 

Aktivity na cestu autom

Sústrediť sa na šoférovanie napríklad po ceste na dovolenku v zahraničí, kde je hustejšia premávka a iné dopravné predpisy, a zároveň znášať hukot znudených detí na zadných sedačkách je ideálnym predpokladom k tomu, aby ste spôsobili dopravnú nehodu. Práve preto je dôležité deti počas dlhej cesty zabaviť. Okrem toho je vhodné robiť si pravidelné prestávky na 10-15 minút, počas ktorých si trochu natiahnete nohy, deti sa môžu prebehnúť a vy načerpáte nové sily na ďalšie šoférovanie.

Hry na cestu autom pre deti

Ak musíte stráviť dlhý čas v aute, deti sa naozaj začnú nudiť. Ak aj patríte k odporcom obrazoviek, práve čas v aute je ideálny na to, aby si deti predsa len pozreli nejaké svoje obľúbené detské DVD. V dnešnej dobe už má každý internet v mobile aj s veľkým dátovým balíkom, a preto nie je problém deťom pustiť nejakú napríklad nejakú rozprávku na Youtube

DVD Bumbarasa od Fíha tralala

 

Naša audiovizuálna tvorba je kedykoľvek k dispozícií

Nemáte prehrávače CD a DVD po ruke? Nevadí, máme pre vás skvelé riešenie. Naša aplikácia vám umožní pozerať videá celkom bez reklám a nepotrebujete k nej nič iné len smartfón alebo tablet.

Aplikácia je zadarmo, ak sa však rozhodnete aj pre predplatné alebo jednorazové odomknutie videí, podporíte tak viac ako 100 kvalitných umelcov a iných pracovníkov, ktorým dávame prácu.

 

Aplikáciu si môžete stiahnuť tu.

Hry zahŕňajúce rozprávanie

Ak nechcete, aby deti kričali, zahrajte sa s nimi hru, pri ktorej môžu len rozprávať. Ideálny hry sú také, pri ktorých musia pred samotným rozprávaním aj rozmýšľať. Kniha hádaniek určená pre deti vo vašom veku by mala byť povinnou súčasťou každého auta spolu s autolekárničkou. Ak patríte k muzikálnym rodinám, pokojne si spolu aj niečo zaspievajte.

Sledovanie okolia

Vytvorte si pred cestou zoznam vecí, ktoré môžu deti počas jazdy vidieť. Kamión, ružové auto, veternú elektráreň, srnku, suchý strom, … Vytvorte takto zoznam približne 100 vecí a vytlačte jeden pre každé dieťa. Deti budú mať počas jazdy za úlohu sledovať svoje okolie a vyškrtávať postupne veci, ktoré videli. Môžete im z toho spraviť aj súťaž a uvidíte, že v aute bude oveľa tichšie.

Magnetické hry pre deti

Ak máte staršie deti, ktoré napríklad vedia hrať šach, dámu či iné jednoduché hry, zakúpte im magnetickú verziu týchto hier. Medzi ďalšie obľúbené hry patria aj námorná bitka či dokonca karty. Všetko, čo môžu hrať na zadných sedačkách (a ak máte v zadnej sedačke ukrytý v strede pultík, máte vyhraté), dokáže deti zabaviť na celé hodiny.