Tipy na vianočné darčeky pre deti

Vianočné obdobie je jedným z najkrajších dní v roku. Obzvlášť tento kúzelný čas milujú deti, ktoré sa nedočkavo tešia na darčeky od Ježiška. 

Pripravili sme pre Vás zopár tipov, čo by detičky pod stromčekom určite potešilo.

Nápady na vianočné darčeky pre dieťa

Ako správne odhadnúť, čo by si Vaše dieťa želalo na Vianoce? Overeným spôsobom, ako to nenápadne zistiť, je napísať list Ježiškovi. Nejde však len o zistenie, po čom deti túžia, ale aj o kúzlo Vianoc, ktoré robí z týchto sviatkov výnimočné obdobie, na ktoré sa tešíme v každom veku.

Čo budete potrebovať na list pre Ježiška? Postačí biely papier, ceruzka či pero a rozhodne sú vítané farbičky. Detičky, ktoré ešte nevedia písať, môžu Ježiškovi nakresliť pekný obrázok alebo svoje vytúžené hračky vystrihnú a nalepia na papier. Ostáva už len list poslať prostredníctvom Vianočnej pošty a čakať na odpoveď a vysnívané darčeky.

Nakupovanie vianočných darčekov 

Ako sa pri sviatočných nákupoch vyhnúť predvianočnej nervozite? Najlepším spôsobom je dobre si všetko zorganizovať a udržať rozpočet na vianočné nákupy pod kontrolou. Riešením, ako sa z Vianoc nezblázniť, je aj pohodlný nákup cez internet – odpadávajú davy, hystéria a často je to cenovo výhodnejšie. Nehovoriac o tom, že darčeky Vám kuriér dovezie priamo domov. Výhodou nakupovania v eshopoch je tiež neobmedzený čas a možnosť v pokoji si preštudovať podrobný popis produktov, prečítať si recenzie iných zákazníkov a tiež si zvoliť z viacerých možností platby.

Balenie darčekov pre deti na Vianoce

Deti sa samozrejme nemôžu dočkať vianočných darčekov kvôli tomu, čo je vo vnútri, ale radosť majú aj zo zaujímavého balenia. Pripravte im milé prekvapenie pri rozbaľovaní darčekov, ktoré ich poteší a zároveň zvýši napätie, čo sa tam schováva.

Pri balení môžete použiť ich obrázky alebo papier, na ktorý ste spolu kreslili či ho ozdobili. Alebo siahnite po baliacich papieroch s obľúbenými animovanými postavičkami. Najmä však dbajte na to, nech sú detské balíčky farebné a veselé. Milý dojem dotvoria rozmanité mašličky a ozdobné stužky.

Vianočné darčeky pre dievčatá

Hľadáte tipy na darčeky pre dievčatá? Máme pre Vás niekoľko overených vecičiek, ktoré vždy zaberú a potešia. Možno aj z dôvodu, že vyberať darčeky pre dievčatá je vraj jednoduchšie, ako obdarovať chlapca. Dievčatá v závislosti od veku sa potešia okrem hračiek a bábik aj peknému oblečeniu, kozmetike, hudobným darčekom, praktickým doplnkom či elektronike. 

Hračky na Vianoce

S hračkami nikdy neurobíte chybu pri výbere vianočného darčeka, pretože ich zbožňujú všetky deti. Otázne potom ostáva, aký typ hračky Vaša malá slečna najviac zbožňuje. Sú to látkové hračky, domčeky pre bábiky alebo rôzne postavičky a zvieratká? Možností je neúrekom, tipom na istotu je plyšová hračka z obľúbenej rozprávky, prípadne originálne kúsky z limitovaných edícií oblečenia, ktoré budú dieťaťu pripomínať jeho milovaných hrdinov. Krásne ilustrovaná knižka so skvelými príbehmi tiež vždy poteší.

Vianočné darčeky pre chlapcov

Ak máte doma malého staviteľa, siahnite po dobrej stavebnici, ktorá ho zabaví a zároveň rozvíja jeho motorické vlastnosti a kreativitu. Chalani sa potešia aj rozmanitým autodráham a motorovým vozidlám na diaľkové ovládanie, ktoré vydávajú reálne zvuky. Nadčasovou hračkou pre všetkých sú puzzle skladačky a pre náročnejších odporúčame napríklad detské chemické laboratórium s mikroskopom či planetárium s projektorom.